Acostumant-se a linux.

Hi ha usuaris provinents de windows als quals he introduit en el tema linux, circulen per internet moltes llistes de comparació de quina aplicació gastar en cada cas, intentaré fer alguna cosa un poc més visual:

Correu

La majoria de gent que conec gasta correu via web, normalment el hotmail per la raó del m$ messenger… supose que aquests usuaris si s’han plantejat administrar el correu de forma local..(amb un programa de correu vull dir).. Però bé. supose que alguns coneixereu el Outlook, visor de correu i nosecuantes coses mes..En el mon lliure disposeu de programes que fan eixa funció i ademés millor ;), en kde teniu el kontact que es un organizador personal (pim) rollo agenda correu i més.. aquest gasta kmail com a client de correu, i la veritat es que m’ha agradat, vos deixe una imatge:
correu

També podeu gastar el thunderbird de mozilla, que també està molt treballat.

Bé i si gasteu correu via web.. que menys que recomanar-vos qualsevol navegador.. lliure clar. 😀

Missatgeria
  En aquest sector, desgraciadament triunfa el protocol messenger (al menys aci), i tota la gent com borregos gastem el messenger.Com sempre hi ha alternatives, en kde gaste kopete, un client multiplataforma, igual que el mític gaim per a gtk, el kopete soporta videoconferència, encara que el primer a implementarla decentment va ser el amsn, també recomanable. Que no sabeu quin triar? Si soles gasteu messenger: amsn (ademés soporta les messengerades rares com nudge i històries. Si voleu probar més d’una plataforma de missatgeria en un sols programa: Gaim o Kopete, millor si trieu el del vostre escritori preferit.. questió de rendiment.Aci va una imatge del Kopete funcionant amb 1 compte Messenger , 2 jabber i 1 de irc al mateix temps.

  kopete

  Reproductor de música.

  A windows quasi tota la gent gasta el windows media, aquest no gaudeix d’una molt bona fama en quant a formats i a recursos.. si el que voleu es que siga bonic, i ademés complet, la vostra sol·lució te nom de llop: Amarok. Com podeu vore a la imatge es conecta a la viquipedia i trau informació de l’autor, ademés es conecta a diversos servidors de lletres (on es poden pujar les lletres de forma pública) i pots seguir la lletra. Disposa de els plugins mes extravagants que pugueu pensar, controlar-lo desde un navegador web, per bluetooth. etc..
  amarok

  Espere que a algu li servisca..

Feu un comentari