Grans profecies tecnològiques

Llegint per damunt un article al país l’altre dia sobre les grans profecies que mai s’han complit m’han paregut algunes poc significatives i altres errònies (com la frase famosa dels 640kb erròniament atribuïda a l’empresari Gates) i he decidit fer una llista pròpia amb altres frases famoses relacionades amb el món de la informàtica, fent recull d’aquelles de les quals o bé he sentit parlar o bé he llegit.

En cap moment en pretén fer una burla a aquells qui les digueren, en la majoria dels casos són o han sigut grans personalitats que en un moment donat decidiren arriscar, fent hipòtesi sobre el que el futur ens esperava. Fent retrospectiva és quan aquestes frases ens resulten en realitat curioses, per com és hui en dia de diferent la situació i com ha canviat el món.

I ja que he començat desmentint la dels 640kb, ací altra del mateix personatge:

 • En els nostres programes no hi ha ni hi haurà errades realment importants per a que un nombre considerable d’usuaris demanen que s’arregle. (Bill Gates, en una entrevista a la revista FOCUS, l’any 95)

Ara una un fet curiós d’aquell mateix any, protagonitzat per Bob Metcalfe:

Bob és conegut per ser fundador de 3com i co-inventor de l’estàndard Ethernet, com també de l’anomenada Llei de Metcalfe, la qual diu: el valor d’una xarxa de comunicacions augmenta proporcionalment al quadrat del número d’usuaris del sistema.

La profecia tecnològica però, no va ser la Llei de Metcalfe, sinó unes declaracions l’any 95 en les que afirmava:

 • Internet sofrirà un col·lapse en els pròxims anys (Bob Metcalfe, l’any 95)

Tan segur estava Bob del que deia que digué que es menjaria les seues paraules si això no succeïa.. Dos anys després, durant la sisena conferència mundial del Word Wide Web, Bob es menjà la pròpia columna on estava la notícia de la seua predicció l’any 95. Fins i tot, en la conferència del 99 quan un periodista li preguntà sobre noves apostes respongué que esta vegada no anava a fer noves apostes ja que no tenia ganes de tornar-se a menjar altra columna 😀

Vos deixe una llista en unes quantes mes..

2 de virus:

 • “El problema dels virus es temporal i durarà un parell d’anys” (John McAfee (fundador de McAfee) l’any 1988)
 • “Es tracta d’un mite urbà, és com la història dels cocodrils en el clavegueram de Nova York. Tot el món sap d’ells però ningú els ha vist” (Peter Norton (fundador de Norton antivirus), parlant dels virus)

Com han canviat les coses..

 • “Crec que hi ha un mercat per a 5 ordinadors en el món” Thomas J. Watson, president d’IBM l’any 1950.

1 comentari »

 1. Rampa Said,

  març 20, 2010 @ 6:51 pm

  jeje aqui tienes unas cuantas mas… 🙂

  http://www.encomix.org/2007/12/27/predicciones-informaticas/

Feu un comentari