Lliurex: política i propaganda… basada en Gnu/Linux

Fa temps vaig provar lliurex, tècnicament estava igual que guadalinex al principi.. millorable, en realitat l’iniciativa em pareix bé ja que tot el que siga acostar els sistemes lliures a l’educació està bé.. i per el que he sentit els informàtics que fan lliurex són poca gent i pertant és molt respectable el treball que estan fent.. JO amb el que no estic tan d’acord és a qui està per damunt..
La meitat de notícies que publiquen són de propaganda política…

Es nota que és sols propaganda políticaComençant perquè realment no fan una distribució lliure, sinò que mesclen paquets no lliures amb lliures.. (no dic que no puguem gastar programari no lliure.. sinò que hem de tindre compte.. Stallman inicià el projecte gnu i gràcies a això tenim hui Gnu/Linux.. ell es va proposar no gastar res que no fora lliure.. i encara ho fa.) ni la pròpia directora d’innovació sap com funciona la llicència gpl. diguent que lliurex “no té llicència…”……

Perquè els donà la gana afegiren a la norma ISO 8859-1 el va_es ?? s’han inventat una llengua nova sobre les normes ISO, açò pot pareixer una tonteria.. pero és com si aci el metre fora de 67cm simplement per no ser igual que als altres llocs Moltes coses actualment es basen en l’estàndard iso encara que ningu tenim ni idea de que es cada norma en concret..

En definitiva que fins i tot la política es posa en questions tècniques.. No són el unics, buscant va_es he trobat que la web de la agència tributària també fa diferència.. però la diferència està sols en el “habitatge” per “vivenda”, “veure més” per “més informació”.. en definitiva patètic..

Altre tema és el de la censura, si busqueu per internet trobareu llistes de correu on es comenta que als fòrums de lliurex es censuren missatges que siguen un poc crítics amb el projecte…

I per a finalitzar aci vos deixe una prova més de com els interessos polítics es mesclen amb el que no es té que mesclar..

Lliurex, politica propaganda, fora pp, america copa

I es que ja en tenim prou

1 comentari »

  1. Ximo Bernà Said,

    abril 29, 2007 @ 1:35 am

    Ja està bé de tanta desvergonya per a no fer res en l’ensenyament, ni en la promoció del valencià, ni la difusió de les TIC, ni res que no siga fotre la unitat de la llengua i justificar la destrució del territori.

    Ja en tenim prou!

Feu un comentari