Mandriva Linux 2007 publicada

Hui s’ha publicat la nova versió estable de la Mandriva linux, la anomenada 2007 una distribució de linux que com sabeu els que em conegueu, es la que recomane normalment per a us d’escritori.
Aquells que no siguen del club no podrán baixar les imatges iso fins d’aci un mes mes o menys -tampoc ho se segur, però sol ser així- pero en canvi com que els repositoris estan igualment oberts per a tots, supose que es podrà fer la típica instal·lació per internet -en el cas de tindre bon ample de banda- . Jo ho vaig fer així amb la 2006 i crec que ara amb la 2007 ho faré igual, encara que no se si ja està la iso netinstall (en la 2006 eren 12mb) necessaria per a instalar a través d’internet…

Per què? Perquè sols baixes allò que necessites i no tots els cd’s o el dvd per a després instal·lar sols una part… Inconvenients? Alguns,… tarda un poc mes a instalar ja que depèn de l’ample de banda.. però és mes ràpid que baixar-ho tot i instal·lar per cd’s (lògic)…

Anuniat en una notícia a Linux-wizard.net

Entre les novetats, está la utilització de Kde 3.5 i de Gnome 2.16.. Ademés de que comenten que integra molt bé l’XGL ademés de la forma fácil (gràfica) que ens té acostumats Mandriva.
Encara no la he probat (tinc el ordinador amb la font d’alimentació que no va i no hem duen la de recanvi…)

Quan la probe a fons ja comentaré alguna cosa mes sobre aquesta nova versió d’una distro (mai millor dit) Màgica
Podeu trobar mes informació a la pàgina oficial, o a Blogdrake.net d’on he tret la informació…

No hi ha comentaris »

 1. tomeu Ferrer Said,

  octubre 3, 2006 @ 5:44 pm

  Hola, només una consulta: és possible fer una primera instal·lació del free (tinc el 2006) i després, cuant surti el Power Pack instal·lar a sobre el nou?
  Saps si causa alguna mena de problema???
  Gràcies
  Tomeu (Badalona)

 2. ferrervicent Said,

  octubre 3, 2006 @ 8:59 pm

  Hola tomeu, El power pack és una versió ampliada de la versió free, on s’inclou programari no lliure però de forma oficial.

  Com a poder actualitzar desde la free cap a la power pack no te ho puc assegurar 100% perque en concret no ho he fet mai, pero he actualitzat d’altres formes/ altres versions i et puc dir, que si. Que segurament si es pot.

  De totes formes, et recomane una cosa, ja que com pots comprovar si et llegeixes les notes de publicació de mandriva, han fet 2 versions de les anomenades “gratuites”, és a dir, aquelles que et pots baixar desde la seua web. Una TOTALMENT lliure, es a dir que certifiquen que el 100% dels paquets són GPL o similar, i una altra que inclou programari no lliure com per exemple els drivers binaris de les tarjetes de video..

  Que vull dir amb això? que les ventatges que podries tindre de una powerpack (instalació de drivers fàcils. programari de 3ers inclós.. etc) ja les tens amb la versió non-free..

  Que te recomane? Que actualitzes d’aci un poc (quan vejes que el tema està mes estable, ja que acaba d’ixir ) a la 2007 free (o non-free) amb urpmi en el cas de ser la non-free podries instalar els drivers amb urpmi desde els repositoris oficials, pero encara queda el mètode tradicional, o instalar-los desde el binari que ofereix Nvidia o Ati.. o tirar mà de un repositori no oficial com era en la 2006.0 el magnific Seer of souls..

  He parlat del tema dels drivers perque supose que et referiras a d’això com a ventatges d’una power pack en compte d’una free..

  Si tens algun dubte més, enviam un post o el que siga i procuraré contestar-lo el més ràpid que puga..

  Percert, tot el que he dit sobre la powerpack ho he dit per al cas de que no sigues del club mandriva, en el cas de serho, aprofita-ho ;D… ho dia per si no eres del club, ja que la powerpack sols està disponible per a membres del club (encara que te la podries baixar igual conseguint el torrent… pero no donaré idees.. 😀 )

  Salut, i linux.

  PD: m’agrada saber que hi ha gent que llegeix açò apart dels meus amics als quals els faig entrar 😛

Feu un comentari