Millorant la refrigeració de la Fonera amb un ventilador.

Com que la fonera de fàbrica és calfa molt, MOLTISSIM. I la instalaré en una caixa estanca, he pensat que l’alta temperatura que produïrà pot arribar fins i tot a ser perillosa per a la pròpia placa.. (penseu que la caixa on estarà serà intentarà ser hermètica.. i no serà molt gran)
Així que vegent el que havia fet Diego del fòrum fonera.info he agafat el soldador, un ventilador de 4cm que tenia tirat per ahi (erà de un vell disipador d’un 486), un destornillador, l’estany i m’he ficat a montarli el ventilador, l’he soldat a l’entrada vcc i masa, que són 5v. Aquest ventilador funciona en 12v, però per al que és amb 5v funciona a la perfecció. Es nota que no es calfa, l’hauré tingut 5 hores en marxa dins de la caixa estanca amb el ventilador funcionant i la temperatura era quasi ambient! en altres ocasions que he fet la mateixa prova hi ha molta diferència, tota la carcasa de plàstic de la fonera es calfa..

Espere que vos agrade el reportage fotogràfic. 😉

Fonera ventilador

(està un poc brut el ventilador, ja ho sé.. heu de comprendre que era d’un 486.. 😀 )

fonera venti 2

Es pot observar el nivell de xapusa que es pot arribar a fer amb 2 tornillos..

fonera ventilador 3

Aquesta foto és la que més m’agrada, ha quedat bé amb el macro i sense flash 😉

Si encara no fora suficient la refrigeració tinc dissipadors des de 486 a p4, així que algun seria suficient espere, però com amb el ventilador sub-revolucionat funciona bé. De moment es quedarà ahi.

Algú s’atreveix amb l’overclock a la fonera? 😀

1 comentari »

  1. meneame.net Said,

    desembre 23, 2006 @ 2:09 am

    Refrigerando una Fonera…

    Articulo con imagenes, donde se ve como con un sencillo ventilador de 4cm soldado a los conectores de +5 voltios y masa de tu fonera, puedes conseguir refrigerarla de forma efectiva. Muy útil si por ejemplo la vas a montar en una caja estanca.. Alguie…

Feu un comentari