Node a foios, hortanet 1 – Inicis

Ja tinc quasi tot el material necessari per al que serà el node 1 de l’hortanet, que serà situat a foios, l’horta nord, disposarà d’un servidor de xarxa fent de dhcp, proxy catxé amb squid, catxé de dns amb bind i potser alguna cosa més en un futur com un apache per a servidor web o jabberd per a servidor de missatgeria.
Com que no hi ha duros per a un access point comercial típic, m’he “aprofitat” un poquet i he hackejat la fonera (el router social de fon) per a transformar-lo en un ap perfecte per al ús que va a tindre..
La finalitat és la mateixa, montar una xarxa inal·lambrica sols que jo al contrari que fon, no faig negoci 😉
L’antena he decidit fabricar-la jo mateix, él model triat es el que teniu a la foto, la guiaones és un model d’unes característiques exel·lents, potser un poc difícil de fer per la exactitud en la que s’ha de fer (un lleuger error i el rang de frequencies que soportaria quedaria desviat). Normalment es treuen 12db de guany. L’unica pega que li veig és que el tub l’alumini ha de ser d’unes dimensions concretes i no se si el trobaré facilment.. ademés que és un material car.
El esquema serà el següent, el servidor dins de casa, (acabaré per adaptar-lo a un rack de 19″) un cable ethernet anirà fins al màstil de l’antena de televisió, que té un visió sense obstacles a vinalesa i a bonrepòs, (de moment, perque al ritme que duen de especulació mal anem..). En el màstil anira penjada la caixa estanca que veieu a la foto i a l’interior el fon2100a amb l’antena conectada al conector sma que du, el cable encara no se quin triar, serà menys d’un metre, així que estic per ficarli un r58 (si no m’equivoque és el coaxial de 50 ohms) el r59 he vist que és el coaxial de 70 ohms, el cable de tele de tota la vida, i eixe pareix tindre massa pèrdues.. pero estime que en el r58 i menys d’un metre no passaran de 1,5db… 🙂


Hardware hortanet 1
Porquet a poquet s’anirà donant cobertura a Foios, Meliana, Bonrepòs.. tot depén de si hi ha gent que voluntariament monta els nodes.
Potser vos sona a xino tot açò dels db i els ohms, si vos intereseu en el wifi acabareu per entendreu 😉
Aniré informat segons vaja avançant el projecte..

No hi ha comentaris »

 1. bianet Said,

  desembre 1, 2006 @ 1:28 am

  ie tete, estàs fet un craq!!!
  wifi estail represents. per a l’escola havia de fer el disseny d’una empresa de telecomunicacions i estic fent la imatge d’una cooperativa d’internet sense fils, es diu rizoma. aixina que si vols començar a posar-li un poquet d’imatge corporativa al tema, ja saps ;]
  piano piano si va lontano

 2. ferrervicent Said,

  desembre 4, 2006 @ 10:38 pm

  eixe biano! avore quan quedem algun dia tots i començem a tope en el projecte.

  He buscat rizoma i hem dona que també es un hacklab italià.. avore quan m’ensenyes eixe disseny.

  Vinga, adeu

 3. victor Said,

  desembre 14, 2006 @ 11:11 am

  Esa caixa és la que et regalaren a Canadà?

 4. ferrervicent Said,

  desembre 14, 2006 @ 10:20 pm

  Victor: la caixa estanca és el model que gasta ono per a allotjar les conexions del coaxial del carrer al coaxial que entra a casa, la vaig trobar tirada per ahi.
  No és molt hermètica, però la estic maquejant un poc, ficant-li espuma de poliestiré expandit a mode de aïllació contra la calor i ja idearé alguna cosa com silicona (de la que no s’apega) per a millorar la estanquietat de les juntes, de totes formes hem queda el punt pendent de millorar la refrigeració a causa de la calor generada per la fonera.. que es prou..

  salut

Feu un comentari