Repte de Criptografia

Este matí i amb motiu de la Setmana Cultural a Teleco, ha tingut lloc una conferència sobre criptografia impartida per Javi i Amine, membres de l’ieee. Un breu repás (històric també) sobre la criptografía clàssica (la de paper i boli),  la moderna (la de mates :/ ), esteganogràfia (o l’art d’ocultar missatges) i diversos exemples d’atacs a implementacions, a destacar els casos de la Wii i les targetes RFID Mifare que m’han paregut prou interessants.

enigma

La part que volia contar, és que els ponents han creat un repte per a posar en pràctica les tècniques d’anàlisi. Mai m’havia proposat participar en un, i la veritat, encara que cada prova que passa és més difícil, una vegada resolta és alguna cosa més que saps i que d’altra forma segurament ja no m’enrrecordaria ni als 10 minuts. Proveu-ho! 🙂

Està realment interessant i encara que no sigueu de teleco podeu participar, per a aquells que ho siguen i aconseguisquen la primera posició com a premi hi ha una Arduino Duemilanove, l’última versió d’aquesta coneguda plataforma lliure.

Vos deixe la direcció: http://www.ieee.upv.es/cripto/ on també estan penjades les transparències en pdf.

Feu un comentari